header

السلام عليك يا ابا عبدالله

home
list
archive
درباره وبلاگ
السلام علیک یا ابا عبدالله... این وبلاگ در سال 1390 توسط اینجانب راه اندازی شد. و مطالبی که در این وبلاگ قرار داده شده با بررسی و دقت کافی از لحاظ صحت و سقم صورت گرفته. به امید اینکه برای عموم موثر مفید باشد. التماس دعا...
آمار وبلاگ

تعداد بازدیدها :

49644

تعداد نوشته ها :

181

تعداد نظرات :

3

کد هدایت به بالا

آزمایش اعتیاد

آنچه درباره آزمایش اعتیاد نمی‌دانستید
شاید اگر از آزمایش‌های اعتیاد با شما صحبت کنیم و شما هم آدم سالمی باشید که حتی یکبار نیز سیگار را تجربه نکرده‌ باشید، از ما دلگیر شوید. اما اگر بدانید که برای گرفتن سوء پیشینه، همه افراد باید آزمایش اعتیاد بدهند شما هم متقاعد خواهید شد که داشتن اطلاعات از چنین آزمایش‌هایی واقعا کمک‌کننده است. به همین بهانه به سراغ دکتر پونه کیمیاقلم، روانپزشک و درمانگر اعتیاد رفتیم تا با این آزمایش‌ها بیشتر آشنا شویم...


آزمایش‌های ترک اعتیاد با چه هدفی انجام می‌شوند؟
آزمایش‌های ترک و بررسی وضعیت اعتیاد، قادرند حضور ماده مصرفی و مورد نظر را در ترشحات بدن ردیابی کنند.
هدف از انجام تست‌های آزمایشگاهی اعتیاد از دید درمانگر، کمک به پیگیری روند درمان بیماران است. این تست‌ها برای آشکار ساختن دروغ مصرف کنندگان مواد مخدر تهیه نشده‌اند و کاربرد آنها در جهت مچ‌گیری، به هیچ‌وجه اخلاقی و مجاز نیست.

 

تنها در صورتی که خود فرد داوطلب باشد، درمانگر مجاز به انجام این آزمایش‌ها است. تست‌های مختلف شناسایی مواد در هر کشور، بسته به قوانین آن کشور کاربردهای متفاوت دارد. برای مثال، انجام تست مورفین به هنگام ازدواج و در بعضی مشاغل، در کشور ما مجاز شمرده شده است. در حال حاضر با توجه به پیشرفت‌های زیاد در علوم آزمایشگاهی، تست‌های مختلفی در آزمایشگاه‌ها موجود است. این تست‌ها شامل تست مورفین، حشیش و محرک‌ها از جمله آمفتامین، شیشه، بنزودیازپین‌ها، متادون، کدئین و... است.


آیا جواب این آزمایش‌ها صددرصد اعتیاد فرد را نشان می‌دهد؟
نه! هیچ تست تشخیصی عاری از خطا نیست. به این معنی که می‌تواند مواردی را به اشتباه مثبت تشخیص دهد و مواردی را نیز گزارش نکند. در مورد تست‌های مواد مخدر نیز چنین تداخلاتی وجود دارد.

برای مثال، مصرف قرص ایبوبروفن می‌تواند به غلط تست حشیش را مثبت کند یا مصرف آنتی‌بیوتیک‌هایی خاص (از جمله آموکسی‌سیلین) با تست هروئین و کوکایین تداخل دارد و یا مصرف ضددردها، آنتی‌هیستامین‌ها و آب‌نبات‌های سرد (قرص‌های مکیدنی برای سرماخوردگی) می‌تواند موجب مثبت شدن تست آمفتامین شود. ترکیبات بی‌حس‌کننده در دندانپزشکی (از جمله نواکائین) نیز در تست کوکائین مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد.


سوالی که افراد همیشه می‌پرسند این است که اگر داروهای ضد افسردگی مصرف کنیم، آیا جواب آزمایش اعتیادمان مثبت می‌شود یا خیر؟
برخلاف عقاید رایج، مصرف داروهای ضدافسردگی و ضداضطراب و خواب‌آورها، با وجود تشابه علایم ایجاد شده اصلاً با تست‌های تشخیصی مواد تداخلی ندارند و افراد بدون دغدغه و طبق تجویز پزشک مجاز به استفاده از این دارو‌ها هستند.


درباره تداخلات دارویی هم بفرمایید؟
تداخل مهمی که با تست مورفین وجود دارد، قرص‌ها و شربت‌های حاوی کدئین هستند که به مدت حداقل دو روز با تست غربالگری مورفین قابل ردیابی هستند. البته پس از مثبت شدن تست مورفین، با تست‌های اختصاصی و تفکیکی به راحتی می‌توانید از نوع ماده مصرفی مطلع گردید. توصیه می‌شود که افراد انتخاب شده برای انجام تست، به منظور برطرف شدن هرگونه شبهه، حداقل دو روز قبل از انجام تست مخدر از مصرف هر نوع فرآورده کدئین‌دار خودداری کنند.


گفته‌ می‌شود که می‌توان به آزمایش‌های اعتیاد کلک زد و آنها را برعکس نشان داد! نظر شما چیست؟
متاسفانه برای پنهان کردن مصرف مواد و کسب نتیجه منفی در تست، راه‌هایی رایج شده و به کار می‌رود. برای مثال، گاهی افراد دست به ترقیق نمونه می‌زنند که به راحتی با بررسی کراتین و میزان اسیدیته ادرار قابل تشخیص است. به‌طور کلی باید بگوییم که با انجام تست‌های معتبرتر که در بعضی مراکز اختصاصی انجام می‌شود، این شیوه‌ها نیز کمکی نخواهد کرد.


آیا می‌توان سیگاری بودن افراد را هم با آزمایش سنجید؟
نیکوتین موجود در سیگار، مدتی پس از مصرف به مواد مختلفی تبدیل می‌شود. بعضی از این مواد به مدت طولانی‌تری در بدن باقی می‌مانند که از طریق ادرار نیز قابل ردیابی هستند. بر این اساس تست‌های ادراری ساده‌ای معرفی شده‌اند که دو تا چهار روز پس از مصرف سیگار قدرت ردیابی متابولیت‌ها را دارند. استفاده از این روش‌ها هنوز به طور کامل در کشور ما متداول نشده است.


ردیابی مواد مخدر در خون و ادرار
 راه‌های بررسی این مواد از طریق ادرار، پلاسمای خون، بزاق و عرق است. در حال حاضر همه این مواد در ادرار قابل ردیابی هستند. بسته به ماده مصرفی مدت زمان پیگیری این مواد متفاوت است.

البته باید بدانیم که این زمان‌ها تقریبی می‌باشند و در افراد مختلف با توجه به ویژگی‌های فردی مانند سن، میزان متابولیسم، حجم توده بدنی، تناوب مصرف و میزان ماده مصرفی می‌تواند کمی متغیر باشد و در نظر گرفتن این موضوع نکته مهمی است. مدت زمان ردیابی این مواد در خون و بزاق کمی کمتر است.


در ابتدا از معرف‌های کاغذی ادرار استفاده می‌شود که در صورت مثبت بودن، جهت تایید تشخیص از روش‌های تخصصی‌تری همچون گاز کروماتوگرافی و اسپکترومتری و رادیوایمونواسی استفاده می‌شود. هر کدام از این روش‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند اما معمولاً در بدو امر مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

 

نوعماده مخدر

تاکی قابل ردیابی است؟

حشیش


از 1 روز تا 4 هفته

-

هروئین


3 تا 4 روز

 

-

کوکائین

2 تا 4 روز

 

-

متادون

3 روز

 

-

مورفین

2 تا 3 روز

 

pcp یا گرد فرشته

3 تا 8 روز

 

شیشه (آمفتامین)

1 تا 3 روز

 

الکل

3 تا 5 روز

 

بنزودیازپین‌ها(دیازپام، اگزازپام و...)

3 روز تا 3 هفته

 

 



(0) نظر

مضاربه

مضاربه چیست؟

عامل باید کالای موضوع مضاربه را نقداً به فروش رسانده و کلیه وجوه حاصله رادر اسرع وقت مستقیماًو بدون هیچ گونه دخل و تصرف در حساب مضاربه ، وجوه دریافتی واریز نماید .
به گزارش باشگاه خبرنگاران مضاربه قراردادی است که به موجب آن یکی از طرفین (مالک ) عهده دار تامین سرمایه (نقدی ) میگردد با قید اینکه طرف دیگر (عامل ) با آن تجارت کرده ودر سود حاصله به نحو مشاع شریک باشند.در این رابطه عامل موظف است که کلیه اسناد و مدارک مربوط به خرید و فروش و موجودی کالای موضوع مضاربه را به نحو قابل قبولی نگهداری نموده و در صورت مطالبه موسسه ارائه نماید. عامل باید کالای موضوع مضاربه را نقداً به فروش رسانده و کلیه وجوه حاصله رادر اسرع وقت مستقیماًو بدون هیچ گونه دخل و تصرف در حساب مضاربه ، وجوه دریافتی واریز نماید.

الف: ویژگیهای مضاربه :
۱-مضاربه از جمله عقود جایز است و از این رو هر یک از طرفین اختیار فسخ قرارداد را دارند مگر این که در قرارداد شرط دیگری تعیین شده باشد.
۲- مضاربه از جمله تسهیلات کوتاه مدت حداکثر یکساله است که موسسه بر اساس آن میتواند منحصراً جهت گسترش امور بازرگانی به عنوان مالک سرمایه نقدی لازم را برای انجام یک معامله تجاری در اختیار عامل ، اعم از شخص حقیقی و حقوقی قرار دهد و در سود حاصله به توافق شریک باشند.
۳- در مضاربه نقش مالک و عامل کاملا از یکدیگر جداست . و تاکید و تصریح شده است که مالک فقط سرمایه را تامین نموده و به هیچ عنوان وظایف عامل را بر عهده نگیرد. در مقابل ، عامل نیز تنها وظیفه عاملیت را بر عهده دارد.
۴-بجز هزینه های تعیین شده در قرارداد پرداخت هرگونه وجهی از سرمایه مضاربه بابت تامین هزینه ها، جایز نبوده و برعهده عامل میباشد.
۵-مسئولیت عامل درحفظ سرمایه ، همان مسئولیتی است که قانوناً بر عهده امین است و درقرارداد لحاظ میگردد.
۶-معاملات مضاربه فقط درمواردی که خرید و فروش کالا مستلزم هیچگونه تغییرات ظاهری و ماهوی نباشد قابل انجام میباشد.


ب: عوامل موثر در عقد مضاربه :
۱-سرمایه : منظور از سرمایه مضاربه و به عبارتی " رأس المال " وجوهی است که از طرف مالک در اختیار عامل قرار می گیرد و عامل می تواند آنرا صرفاً بابت امور ذیل هزینه نماید .
قیمت خرید کالا ــ هزینه های بسته بندی ــ هزینه های حمل ونقل ــ هزینه های بیمه و حق ثبت سفارش (در امر واردات ) ــ هزینه های انبارداری ــ هزینه های بانکی ــ حقوق و عوارض گمرگی و سود بازرگانی ــ حق توقف و انتظار نوبت گشتی (دموراژ )
۲-کالا: نوع ، مشخصات ، مقدار ، قیمت ، و شرایط خرید و ترتیب کالای مورد مضاربه باید معین و معلوم باشد و محرز گردد که کالااز بازار فروش خوبی بر خوردار بوده( سهل البیع ) و سریع الفساد نباشد .
۳-مدت مدت قرارداد مضاربه باید برابر زمانی باشد که عامل بتواند از تاریخ عقد قرارداد تا تسویه حساب ، کالای مورد مضاربه را به طور نقد به فروش برساند ،در صورتیکه در انقضای مدت قسمتی از کالای موضوع مضاربه به فروش نرسیده باشد ، عامل باید آن را به قیمت فروش خریداری نماید 


ج: بازدهی :
اعطای تسهیلات مضاربه در صورتی مجاز است که پیش بینی نتیجه معامله سود آور باشد و از این رو در هنگام عقد قرارداد باید میزان نرخ سود یا قیمت فروش توسط عامل معین شود و کسر مجموع هزینه های مورد قبول مضاربه از مبلغ فروش مبین بازدهی کافی معامله باشد .بنحویکه علاوه بر پوشش سود مورد انتظار برای عامل نیز سودآور باشد 


د: اجرای عملیات مضاربه :
انجام کار برای اجرای عملیات مضاربه تماماً به عهده شخص عامل بوده و موسسه بر مصرف سرمایه و برگشت آن و همچنین عملیات اجرایی نظارت خواهد داشت 


ه: فسخ قرارداد :
مؤسسه میتواند در صورت عدول عامل از اجرای مفاد قرارداد و یا عدم انجام هر یک از تعهدات مقرر از ناحیه عامل و همچنین در مواردی که استرداد سرمایه موسسه بدون انجام هر گونه خرید و فروش کالا به دلیل تخلف عامل باشد . حتی قبل از انقضای مدت ، قرارداد مضاربه را فسخ نماید .
چنانچه قرارداد مضاربه به علت تخلف عامل از هر یک از تعهدات وی فسخ گردد مبلغ ذمه ای معادل ۶ درصد بیشتر از نرخ سود مورد انتظار از زمان استفاده از سرمایه تازمان وصول کلیه مطالبات موسسه علاوه بر مبلغ اصل سرمایه به عنوان وجه التزام برعهده عامل واقع می شود 


ز: مدارک لازم :
۱. دریافت تقاضا
۲. دریافت مدارک شناسائی اشخاص حقیقی و حقوقی
۳.دریافت مدارک نوع فعالیت
۴. اخذ فاکتورهای کالای موضوع مضاربه.
۵. اخذ فرم قیمت کالا و هزینه های مورد قبول ، فروش و پیش بینی سود توسط عامل.
۶. اخذ وثائق ،چک ، سفته معتبر دو امضائی ، انواع سپرده سرمایه گذاری نزد مؤسسه و وثیقه ملکی بر حسب مورد.

وام مضاربه چیست؟ و شرایط آن کدام است؟

مضاربه قراردادی است که به موجب آن یکی از طرفین (مالک) عهده دار تامین سرمایه (نقدی ) می گردد ، با قید اینکه طرف دیگر (عامل) با آن تجارت کرده و در سود حاصله هر دو طرف شریک باشند. در این عقد که صرفاً جهت گسترش امور بازرگانی داخلی در اختیار مشتریان قرار می گیرد بانک به عنوان مالک، سرمایه نقدی لازم را برای انجام معامله تجاری در اختیار متقاضی (عامل) قرارمی دهدتا سود حاصل را به نسبت از پیش توافق شده بین یکدیگر تقسیم نمایند.

شرایط و مقررات تسهیلات مضاربه

سرمایه مضاربه باید توسط بانک ( مالک ) به صورت نقدی و یکجا یا به دفعات در اختیار عامل (اعم از شخص حقیقی یا حقوقی ) قرار گیرد.

معاملات مضاربه در مواردی که کالا خرید و فروش می گردد و نیازی به تغییر ظاهری ندارد قابل اجرا می باشد.

مدت قرارداد حداکثر یکسال از زمان انعقاد تا تسویه کامل موضوع قرارداد بوده که مدت آن به تشخیص بانک عامل تعیین می گردد.

نسبت سهم سود بین بانک و عامل تابع ضوابط جاری بانک می باشد.

بانکهادرامور واردات مجازبه مضاربه بابخش خصوصی(آن دسته ازاشخاص حقیقی یاحقوقی که بیش از50% ازسهم آنها متعلق به عامه مردم می باشد) نمی با شند.

هزینه های قابل قبول در مضاربه : قیمت خرید کالا ، هزینه های حمل ونقل کالا ، بسته بندی کالا ، انبارداری کالا ، بیمه وحق ثبت سفارش کالا و هزینه های بانکی ، حقوق گمرکی و سود بازرگانی . پرداخت سایر هزینه ها از جمله : بارگیری ، تخلیه ، جریمه انبارداری و ....با مصالحه طرفین به عهده مشتری می باشد.

 

(0) نظر

پردرآمدترین و فقیرترین استان

پردرآمدترین و فقیرترین استان کشور کدام است؟

رضا امیدی عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی، ظهر دیروز در نشست مسائل اجتماعی در دانشگاه هرمزگان بیان کرد:

استان هرمزگان بر اساس آخرین مطالعات، بعد از سیستان و بلوچستان که بیشترین جمعیت زیرخط فقر در کشور را دارد، در پایین‌ترین رده قرار گرفته است با این تفاوت که برخلاف دیگر استان‌ها در شمار پردرآمدترین استان‌ها نیز حضور دارد.

وی افزود که در مقایسه‌ها به دنبال این بوده‌ام که چرا هرمزگان در روندهایی که ما بررسی می‌کنیم به لحاظ برخورداری و سطح فقر مدام رو به نزول است و جایگاهش نسبت به استان‌های دیگر پایین‌تر می‌رود.

امیدی بیان کرد که بر اساس داده‌های پژوهشی سه نکته لازم به ذکر است، اول اینکه این آمار به‌صورت رسمی از چندین مرکز مختلف جمع‌آوری‌شده‌اند، دوم اینکه بسیاری از مسائلی که ما در مورد آن بحث می‌کنیم مربوط به مسائل و اختیارات خود استان‌ها نیست و سومین نکته بخش عمده مشکلات ما به دلیل مشکلات فرهنگی نیست، بلکه به دلیل ناکارآمدی سیستم سیاست‌گذاری‌هاست.

وی گفت که برحسب مطالعات انجام‌شده در مورد برخورداری استان‌ها از حوزه‌های مختلف در سال‌های ۸۳ و ۹۰، هرمزگان در تمام حوزه‌ها رو به نزول بوده است و این موارد نشان از آن نیست که ساخت و سازی در این مدت صورت نگرفته است، بلکه اتفاقات در حال انجام بوده، اما دیگر استان‌ها روند بهتری داشته‌اند که در رتبه‌بندی افزایش بهتری نسبت به هرمزگان داشته‌اند.

این استاد دانشگاه افزود که بر اساس مطالعات در سال‌های ۹۳ و ۹۴ حدود ۱۷ درصد از خانواده‌های شهرنشین و ۴۰ درصد از خانواده‌های روستایی در ایران زیرخط فقر هستند و به لحاظ کلیات این آمار، استان سیستان و بلوچستان در بدترین وضعیت و هرمزگان بعد از کردستان در مقام سوم قرار دارد.

وی اضافه کرد که یک مسئله خیلی جدی که در کشور با آن مواجه هستیم و به حدود دهه سی برمی‌گردد، تمرکزگرایی است که همچنان در حال انجام است و به‌طوری‌که صنعت کشور در ۷ استان قرار دارد و بیشترین گردش مالی در این ۷ استان رخ می‌دهد.

امیدی با بیان اینکه بندرعباس و بوشهر از استان‌های تأمین‌کننده برای مواد اولیه استان‌ها هستند، گفت:

افزایش درآمدهای نفتی از سال ۱۳۳۲ اتفاق افتاده است که این باعث می‌شود از استان‌های ساحلی برای تأمین دیگر استان‌ها همچنان استفاده شود.

وی بیان کرد که در استانی چون خوزستان به دلیل ماهیت صنعتی، بررسی که به عمل‌آوریم، خواهیم دید بیشترین مهاجرت به آن استان نیروی کار فنی و تحصیل‌کرده بوده است، اما در هرمزگان نیروی موردنیاز برای کارهای خدماتی بوده و عمده مهاجرت‌ها نیروی بی‌دانش و کم‌سواد بوده است که این روند تداوم داشته است.

این عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه گفت:

به لحاظ سرمایه انسانی در کشور هرمزگان رتبه ۲۶، رضایت زندگی رتبه ۳۰، میل مهاجرت به خارج از کشور استان سوم کشور، به لحاظ افتخار به ایرانی بودن استان ۲۷ کشور، امید به آینده رتبه ۲۷ کشور، رضایت از وضعیت عدالت در کشور و بهبودش استان ۳۰ کشور و اعتمادی که مردم به دستگاه‌های اجرایی دارند بین ۲۸ تا ۳۰ هستیم.

امیدی در پایان با بیان اینکه گفتمان سیاست‌گذاری اجتماعی اساساً در ایران شکل نگرفته است، گفت که در حال حاضر یک جریان نظری در کشور وجود دارد که می‌گوید کار مردم را باید به خود مردم واگذار کرد که بدون ائتلاف اجتماعی این امر صورت نمی‌گیرد.

 

(0) نظر

6تکنیک برای خارج کردن هر چیزی از پس زمینه

قسمت اول
این سری از آموزش ها برای مبتدی ها در فتوشاپ است. من این ویژگی ها را به طور کامل توضیح می دهم تا برای مبتدی ها کار سختی نباشد. امروز من به شما 6 تکنیک نشان می دهم که می توانید با آن اشخاص/اشیاء را از پس زمینه هایشان بیرون بکشید. از حالا دیگر بیرون کشیدن چیز ها برای شما سخت نیست
!
بیرون کشیدن چیزها یکی ار بدترین دشمن ها برای کسانی است که به تازگی کار با فتوشاپ را شروع کرده اند. در حالی که بیرون کشیدن فیگورهای هندسی کار ساده ای است، بیرون کشیدن چیز هایی مانند درخت و یا مو های بلوند یک مدل کار بسیار سختی است. یک راه فوق العاده برای رسیدن به این موضوع وجود ندارد اما چندین تکنیک برای بیرون کشیدن موضوعات طبیعی که باید استخراج شوند وجود دارد. در اینجا 7 تکنیک بیرون کشیدن را به شما نشان می دهیم که می توان با آن تقریباً هر چیزی را مجزا کرده و خارج کنیم.

چطور می توانیم:
- اشیاء با فرم ساده را بیرون بکشیم
- یک شخص را بیرون بکشیم
- اشیاء تیره را از پس زمینه سفید بیرون بکشیم
- ابرها و شعله ها را بیرون بکشیم
- با استفاده از Channels مو را بیرن بکشیم
- حیوانات پشمالو را بیرون بکشیم
- پلاگین های پر قدرت بیرون کشیدن چیز ها
قبل از شروع: در تمرین های زیر باید ابتدا لایه پس زمینه را از حالت قفل خارج کنید و یک تصویر جدید در فتوشاپ باز کنید. برای خارج کردن لایه پس زمینه از حالت قفل در پنجره layers بر روی آن دوبار کلیک می کنیم (عموماً در پایین سمت راست قرار گرفته است) و OK را در پنجره ای که ظاهر شده است می زنیم.

برای کاربران alt=options. ctrl=cmd :mac


تمرین 1: چطور اشیاء با فرم ساده را بیرون بکشیم

اشیاء با فرم ساده به سادگی بیرون کشیده می شوند. مانند این سر پیچ که می خواهیم آن را از پس زمینه خارج کنیم


تصویر پیچ را در فتوشاپ باز کنید. ابزار Elliptical Marquee را از نوار ابزار در سمت چپ بردارید. تا زمانی که فرم شئ برای خارج کردن دایره است، از انتخاب دایره ای برای بیرون کشیدن آن استفاده می کنیم. اما قبل از شروع با ابزار انتخاب، باید مرکز پیچ را هایلایت کنیم. جدول فتوشاپ می تواند در اینجا کمک کننده باشد. به view>Show>Grid بروید.

راحت تر است که مرکز سر پیچر را پیدا کنیم، ابزار elliptical marquee را برداشته، alt و shift را نگه داشته و بر روی مرکز پیچ کلیک چپ می کنیم و می کشیم تا زمانی که تمام شئ انتخاب شود.
چرا shift را می زنیم؟ کلید shift اغلب در فتوشاپ برای باقی نگه داشتن اندازه نسبت ها به کار می رود. اگر می خواهید که اندازه اشیاء را بدون تغییر تناسبات آن ها تغییر دهید، باید کلید shift را در زمان تغییر اندازه آن ها نگه دارید. در این مورد اگر شما یک دایره می خواهید باید shift را بزنید، در حالی که زمانی که به یک بیضی نیاز دارید نباید shift را بزنید.
چرا alt را می زنیم؟ با این کار اولین کلیک با مرکز دایره منطبق می شود. در حالی که اگر این کار را نکنید و "Alt" را نگه ندارید، اولین کلیک با محیط دایره منطبق می شود.

زمانی که پیچ انتخاب شد، با رفتن به Select>Inverse (یا زدن shift+ctrl+I) انتخاب را معکوس کرده و delete را بزنید. پس زمینه پاک می شود.
نکته: در موردی که شما پس زمینه را هنوز شفاف نمی بینید، اما هنوز یک پس زمینه سفید دارید، به این معنا است که لایه پس زمینه را از حالت قفل خارج نکرده اید. زمانی که یک تصویر را در فتوشاپ باز می کنیداین تصویر به طور پیش فرض قفل شده است. برای خارج کردن آن از حالت قفل شده بر روی لایه تصویر دوبار کلیک می کنیم (در پنجره لایه - پایین سمت راست) و در پنجره ای که ظاهر می شود OK را می زنیم.
نکته 2: اگر می خواهید که یک تصویر را با پس زمینه شفاف ذخیره کنید، باید فرمت .png را انتخاب کنید.

حالا پیچ شما از پس زمینه خارج شده است، می توانید از آن برای ترکیب بندی هایتان استفاده کنید مانند اینکه من در این آموزش متنی انجام داده ام:

ا
اما برای بیرون آوردن یک فرم نا منظم ساده چه باید کرد؟ در این مورد باید از ابزار
Pen استفاده کنید. ابزار Pen به شما این اجازه را می دهد که هر نوع فرمی را با هر انتخابی ایجاد کنید. این ابزار را از نوار ابزار انتخاب کرده و آن را به "paths mode" تنظیم کنید. ما از ابزار pen برای خارج کردن یک سیب استفاده می کنیم.
آیا می دانید که ابزار pen چطور کار می کند؟ اگر نمی دانید بهتر است که اول نگاهی به این آموزش بیاندازید.

با استفاده از ابزار pen محیط سیب را دورگیری کنید


زمانی که تمام شد ctrl+enter را بزنید تا به ابزار selection دست یابید، shift+ctrl+I را بزنید تا بخش انتخابی معکوس شده و در پایان delete را بزنید.

(0) نظر

ژیروسکوپ در تلفن همراه

ژیروسکوپ در تلفن همراه

برای نخستین باری که نام ژیروسکوپ را در دنیای تلفن های هوشمند شنیدیم زمانی بود که استیو جابز در ماه ژوئن ۲۰۱۰ از آیفون ۴ پرداری برداری می کرد. استیو جابز یکی از نقاط برتری نسل جدید آیفون رو بهرگیری از ژیروسکوپ دانست. به نظر شما ژیروسکوپ در تلفن های همراه به چه صورت کار می کند.

به گزارش سرویس وبلاگستان سیتنا، مهدی در وبلاگ رنگین کمان افزوده است: Gps و قطب نما و شتاب سنج که در تلفن های هوشمند امروزی گرد آوری شده اند می توانند مکان تلفن های همراه را در هر نقطه ای از زمین نشان دهند و جهت گیری را نسبت به قطب شمال نشان می دهند و حرکت به سمت بالا یا پایین و جلو یا عقب را نیز حس می کنند اما اینها نمی توانست بلند ذهن خلاق برنامه نویس ها رو ارضا کنه و همیشه جای سنسوری به نام ژیروسکوپ در این بین خالی بود.

نیک بلک یکی از بزرگترین برنامه نویس های برنامه های مکان یابی می گوید: شتاب سنج تعیین می کند که تلفن همراه در کدام جهت در سه بعد حرکت کرده اما نمی تواند تشخصی دهد که تلفن همراه حول محور خود در کدام جهت چرخیده است

وی می افزاید: قطب نما تشخیص میدهد که وسیله به کدام جهت اشاره دارد اما تنها در جهت افقی - بدین معنی است که نمی تواند اعلام کند که وسیله به سمت بالا اشاره دارد یا پایین

اگر تلفن های هوشمند را مانند هواپیما در نظر بگیریم، گرچه تلفن های مجهز به قطب نما قادر به تشخیص تغییر مسیر (انحراف از مسیر) هستند اما تنها یک ژیروسکوپ می تواند تکان ها و ارتفاع را تشخیص دهد.

کسانی که با آیفون ۴ مشغول بازی می شوند تفاوت آن را با نسل قبلی آیفون کاملا احساس می کنند. به عنوان مثال طرفدار های برنامه های شبیه سازی پرواز، از همان فناوری ژیروسکوپ که خلبان های واقعی استفاده می کنند برای در مسیر نگه داشتن هواپیماهایشان در آیفون ۴ استفاده می کنند.

اولین ژیروسکوپ در قرن ۱۹ توسط بانبرگر پر آلمان ساخته شد و در حال حاضر ژیروسکوپ بعنوان بخشی یکپارچه با سیستم های کنترل و هدایت هواپیما بکار می روند. از این به بعد برنامه نویسان باید خود را آماده ساختن برنامه و بازی هایی کنند که این سنسور را ساپورت کنند.

(0) نظر

CPU GPU چیست؟

CPU GPU  چیست؟

در رایانه های ابتدایی ، یکپردازنده به نام CPU مسئولیت انجام کلیه محاسبات وپردازشهای اجرایی را انجام می داد .  پس از مدتی کارشناسان یک پردازندهدیگر به نام GPU را طراحی نمودند تا وظیفه انجامپردازشهای گرافیکی را به آن بسپارند و CPU  برایانجام سایر دستورات آزاد شود . بدین ترتیب ، کارتهای گرافیکی (که GPU یا پردازنده گرافیکی بر روی آن نصب است ) ، با دارا بودنمقداری حافظه ، عملیات گرافیکی یک سیستم رایانه ای را انجام می دهند . اینکه قدرت گرافیکی سیستم شما در چه حدی است ، به کارتگرافیکی این سیستم مرتبط است . حال این سوال پیش می آید که راندمان کلی یک سیستمبه چه عاملی بیشتر مرتبط است و اینکه برای تهیه یک سیستم قوی ، برای کدام قطعهباید پول را خرج نمود ؟

از آنجایی که سرعت پردازنده هایکنونی به اندازه کافی بالاست ، و افزایش فرکانس (چیزی کهمعمولا در نسخه های جدید تر پردازنده های اینتل مشاهده می شود) ، کمک چشمگیری بهافزایش راندمان کلی سیستم نمی کند ، انجام هزینه برای خرید پردازنده های بالاترخیلی منطقی به نظر نمی رسد . از طرفی دیگر ، اگر شما یک کاربر گرافیکی ، بازی ،انیمیشن و نرم افزارهای سه بعدی می باشید ، برای شما کارت گرافیکی بسیار مهم تراز پردازنده می باشد .

ولی جدیدا بحث جالبتری مطرح شده است : GPU ها که به منظور انجام محاسبات گرافیکی و کمک به CPU طراحی شده بودند ، اکنون توانایی کار بر روی همه انواععملیات محاسباتی را دارند و نکته جالبتر اینکه به دلیل معماری مناسب GPU ، و عدم نیاز به کاشه های بزرگ (حافظه هایی که در پردازنده تعبیهمی شوند ) ، GPUها بسیار سریعتر از CPU ها پردازش می نمایند ! این امر هم در مورد پردازشهای گرافیکیو هم در مورد کلیه نرم افزارهای روزمره و نیز حرفه ای صادق است.

ضعیفترین GPU ، سرعت نسبت به بهترین حالت CPU ، حدودا شش بار بیشتر است ! این توانایی پردازش در همه کارتهایگرافیکی وجود دارد . تنها نکته ، چگونگی کمپایل نرم افزارها است . در واقع برنامه نویس باید بتواند کدها را به زبان GPU بنویسد . ولیNvidiaبا معرفی CUDA ، به هر برنامه نویسی که توانایی نوشتن کد به زبانهای معمول C/C++ را دارد ، امکان کار با GPU واستفاده از قدرت بالای آن را می دهد .

جدیدا ، به منظور استفاده بهتر از Nvidia ، CUDA تراشه های گرافیکی سری Geforce GTX 200 را نیز به بازار عرضه نموده است . این تراشه ها همچنان از DirectX 10 پشتیبانی می نمایند ولی دارای معماری جدیدی نسبت به سریهای 8و 9 می باشند . مزیت اصلی این GPU همانطور که ذکر شد ، امکان اجراینرم افزارهای رایج است (GeneralPurpose Graphic Processing Unit یا GPGPU ) . البته این کار در چند کار تحقیقاتی (و با عرضه سیستم Tesla) با کارتهای گرافیکی قبلی نیز انجام شد ولی برای چند نرمافزار خاص ، نه برای همه نرم افزارهای رایج .

تراشه های Nvidia Geforce GTX 200 در دو نسخه متفاوت به بازار عرضه شده اند و همانطور که گفتهشده ، دارای معماری متفاوتی نسبت به سریهای 8 و 9 می باشند و به نظر می رسددارای راندمان بسیار بالایی می باشند .

در نهایت باید به این نکته توجه کرد که صنعت رایانه ، به سمت پردازشهای موازی پیش می رود . عملی که در حال حاضر پردازنده های گرافیکی (GPU) ها بسیار بهتر از CPU ها انجام می دهند و Nvidia با دانش کافی از معماری GPU های تولیدی خود ، در این راه گام برداشته است . Intel و AMD نیز اعلام داشته اند که در این راه بیکار ننشسته اند و در حال ارائه تکنولوژی های جدیدی در این زمینه می باشند . و قطب دیگر ، Microsoft ، نیز اعلام داشته است در حال ارائه سیستم عامل و کمپایلری است که تمامی این پردازنده ها را پشتیبانی نماید . حال کدام یک از این غولهای رایانه در آینده موفقند ( البته در حال حاضر ، کمپانی موفق Nvidia بوده است که گفته های خود را عملی نیز نموده است ) مشخص نیست ، ولی چیزی که مشخص است ، قدرت GPU و برتری آن به CPU است . تراشه ای که برای کمک آمده بود ، در حال خارج کردن استاد خود از رده است !

(0) نظر

تفاوت GPS با GPRS

تفاوت  GPS با GPRS

شباهت زیادی که بین این دو کلمه اختصاری وجود دارد باعث شده عده ی زیادی تفاوت میان این دو سیستم را تشخیص ندهند.

GPS)جی پی اس) مخفف Global Positioning Systems به معنای سیستم موقعیت یاب جهانی ست در حالی که GPRS) جی پی آر اس) مخفف General Packet Radio Service به معنای خدمات رادیویی بسته های اطلاعاتی ست.

 می بینید، دو عبارت حتی در یک کلمه هم شبیه هم نیستند!

در دو مقاله "دیگر بهانه ای برای گم شدن و گم کردن نیست" و "GPS در دسترس عموم" به طور مفصل در مورد GPS صحبت کردیم. سال قبل هم در مطلبی با عنوان "GPRS چیست؟" این سیستم را شرح دادیم.

GPS چیست ؟

GPS از یک شبکه 24 ماهواره ای در مدار زمین که توسط وزارت دفاع دولت آمریکا پشتیبانی می شود تشکیل شده است.

هـدف اصـلی و اولـیـه از طـراحـی GPS ، اهـداف نـظامـی بـوده امـا از ســال 1980 به بـعــد بـرای اسـتـفاده های غــیر نـــــظامی نیز در دسترس قرار گرفت.

GPS در تمام شرایط بصورت 24 ساعت در شبانه روز و در تمام دنیا قابل استفاده می باشد . و هیچ گونه بهائی بابت این خدمات اخذ نمی شود.

GPRS چیست ؟

با بکارگیری زیر ساخت شبکه GSM امکان خدماتی نظیر مرور اینترنت، ایمیل، ارتباطات تصویری، پیام های چند رسانه ای و خدمات مبتنی بر مبدا را فراهم می کند. این سرویس به شبکه ها این امکان را می دهد که خدمات اینترنتی پر ظرفیت را به صورت دایمی و بدون وقفه به مشترکان ارایه دهد.

استاندارد سازی GPRS ابتدا در سال 1994 توسط ETST انجام شد و پس از سال 1997 مجموعه مشخصات آن توسط SMG مورد تایید قرار گرفت و سرانجام در سال 1999 تکمیل گردید.

GPRS یا نسل 5/2 تلفن های همراه ، یک سرویس رادیویی بی سیم ، جهت ارسال دیتا است که نوعی یک مرحله میانی بین GSM (نسل دوم) و UMTS (نسل سوم) شبکه های مخابرات سیار است که امکان ارسال دیتا را با سرعت 2/171 کیلیو بیت بر ثانیه، امکان پذیر می سازد.

سیستم GPRS ، پهنای باند وسیع تر و امکانات رادیویی بیشتری در اختیار مشترکین قرار می دهد تا ارسال دیتا با سرعت بیشتری انجام شود ، که این مقدار 3 برابر حداکثر سرعتی است که کاربران می توانند از شبکه های تلفن ثابت،اطلاعات دریافت کنند و تقریبا بیش از 10 برابر سرعت ارسال دیتا در شبکه فعلی GSM است.

(0) نظر

لایسنس در نرم افزار

لایسنس در نرم افزار چیست؟

شرکت های تولید نرم افزار جهت فروش نرم افزارها و کنترل فروش خود از یک کد چند رقمی با بنام هایی همانند: سریال نرم افزار، شناسه فعال سازی، لایسنس، کد فعال سازی و... استفاده می نماید به این کدهای چند رقمی مجوز نرم افزار گفته می شود.

نکته) برخی از شرکت های تولید نرم افزار به همراه لوح فشرده نرم افزار یک ابزار سخت افزاری بنام قفل سخت افزاری هم ارائه می دهند که این ابزار هم یک مجوز فعال سازی به حساب می آید.

کاربران برای استفاده قانونی از نرم افزارها این مجوزها یا به عبارتی لایسنس ها را پس از پرداخت وجه به شرکت سازنده نرم افزار  دریافت می نمایند. یک لایسنس دقیقا همانند یک کد شارژ تلفن های اعتباری می باشد و نباید در دسترس دیگران قرار گیرد.

انواع لایسنس ها از لحاظ اعتبار

لایسنس ها دارای انواع متعددی می باشند که عبارتند از:

  • لایسنسزمان دار
  • لایسنسمادام العمر

لایسنس زمان دار:

این لایسنس ها بیشتر برای آنتی ویروس ها به کار می روند. مشتری پس از خرید این لایسنس ها برای مدت معینی برای مثال 365 روز می تواند از نرم افزار استفاده نماید و پس از آن باید دوباره یک سریال جدید را خریداری نماید.

لایسنس مادام العمر:

این لایسنس ها پس از ثبت نام در نرم افزار (رحیستر) برای همیشه یک نسخه از نرم افزار را فعال می نمایند. و تا نسخه بعدی نیازی به هیچگونه هزینه دیگری ندارند.

لازم به ذکر است، لایسنس های کرک شده و یا به عبارتی پچ شده به هیچ وجه داری اعتبار نمی باشند. به عبارتی ممکن است درست جواب دهند ولی اکثر تولید کنندگان نرم افزاری ترفندهایی را برای درست جواب ندادن این سریال در نرم افزارهای خود می گنجانند. برای مثال برخی از شرکت های تولید آنتی ویروس در صورت نصب سریال غیر مجاز پس از فعال سازی به هنگام به روز رسانی پایگاه داده آن، شما را به مدت نامعین سرگرم دانلود می نمایند ولی در اصل شما یک پایگاه داده منسوخ شده را دانلود می نمایید.

 

(0) نظر

لباس نامرئی

اسرا لباس نامرئی

اسرار مخفی آمریکا درباره مرد نورانی در مسجدالنبی
چند روز پیش خبری در شبکه های خبری عربستان و
سایت های مختلف مبنی بر دیدن مردی نورانی در مسجدالنبی همراه با عکس آن منتشر شد که
تعجب همه مسلمانان را برانگیخت.این یک حقه سینمایی است که به تازگی برای عوام فریبی
مسلمانان توسط آمریکا و نیروهای تحت تسلطش اجرا میشود که چندین مورد آن در فیلم یا
عکس هایی دیده شده.از جمله این عکس و دیگری در درگیری های مردم سوریه با مخالفان
که در آن نشان میدهد این مرد نورانی که بعد هم نامریی میشود به کمک نیروهای مخالف
سوریه می آید و جسد یکی از آنها را به جایی که درگیری نیست انتقال
میدهد.این صحنه ها مربوط به برنامه های جدید نظامی دولت آمریکا
میشود.اختراع جدید لباس نامرئی چند سالی است که در جهان مطرح شده و نمونه های آن
نیز ساخته شد ولی بعدا در زمره برنامه نظامی درآمد و ارتش ایالت متحده آمریکا و
کانادا قصد دارند از این تکنولوژی نوین در جهت استتار هر چه بیشتر سربازان خود
استفاده نمایند.کارکرد این روش را برای درک بهتر مسئله و ملموس شدن آن شرح
میدهیم.
پارچه ای که اجسام را نامریی میکند
این پروژه که چندین سال است نام آن را در دنیا میشنویم به قصد نامریی کردن انسان یا اجسام ساخته شده است.که در چندین کشور ژاپن و آلمان وآمریکا انجام شده و کشور آمریکا قصد داشت که از این پارچه یا روکش برای لباسهای نظامی خود در سال 2020 استفاده کند.تا چندین سال پیش نحوه عملکرد آن را و نیز عکسها و فیلم هایی از نمونه های آزمایشی ساخته شده از آن منتشر شد ولی به
دلایلی اکنون اطلاعات زیادی از این پروژه مطرح نمیشود.شاید دلیل آن استفاده این روش در برنامه هایی است که قصد عوام فریبی را دارد.

کارکرد این روش از قانون فیزیکی گرفته شده که ، برای دیدن هر جسم نیاز است نوری که به جسم تابیده میشود به چشم ما برسد و چشم آن را تشخیص دهد.حال اگر مانعی جلوی جسم مورد نظر قرار بگیرد، نور بازتابیده شده از جسم به چشم ما نخواهد رسید و آن جسم را نمیبینیم.برای دیدن جسم مورد نظر باید یا مانع را برداریم یا روشی ایجاد کنیم که نور بازتابیده شده از جسم مورد نظر از مانع به
طریقی رد شود دوباره در همان راستای قبلی مسیر خود را ادامه دهد و به چشم ما برسد.این پارچه ای که در این پروژه اجرا شده همین کار را انجام میدهد و تصویر پشت جسم مانع را به جلوی جسم مانع انتقال میدهد و آنرا ساطع میکند.
 
این کار به وسیله دستگاهای تصویر برداری ظریفی که در پارچه قرار دارد انجام و توسط فیبرهای نوری انتقال داده میشود و در آن نیز از هولوگرام برا ضبط این تصاویر و پخش آن استفاده میکنند.

 

البته جزییات متفاوتی در مورد نحوه ی اجرای این طرح وجود دارد ولی چیزی که مهم است نحوه کارکرد آن است.یعنی اگر کسی این روکش با این جنس پارچه را بپوشد میتواند به صورت نامریی حرکت کند.و در این پارچه به غیر از انتقال نور پشت سر به جلو میتوانند از اجزایی کوچکی برای تولید نور استفاده کنند که این پوشش را مانند لباسی نورانی به تن کرد.
 
شاید استفاده این به نظر برای ما کاربرد نداشته باشد.ولی به تازگی تصاویری از این پوشش نورانی دیده شده که با این روش ساخته شده است.نمونه آن فردی است که به تازگی در مسجدالنبی دیده شده که لباسی به این شکل به تن دارد و برای اینکه ذهن مسلمانان را منحرف کنند تبلیغات زیادی برای این تصویر کرده اند.وقتی که این تصاویر را کنار هم میگذارید میبینیم که این نیز 1 حقه سینمایی
است که در یک فیلم درگیری سوریه هم نمونه آن دیده شده و به این تلقین شده که این فرد با لباس نورانی که بعد نیز نامریی میشود ملائکه است که به کمک مخالفان سوری می آید.
  
البته مشکلی که این طرح دارد و نتوانسته اند آن را بپوشانند این است که ، این یک پوشش است و فردی که آن را روی صورت هم علاوه بر بدن قرار دهد، مجبور هستند این پوشش را روی چشمها وبینی باز بگذارند که امکان دیدن و نفس کشیدن داشته باشد.و در این عکس کاملا مشهود است که فرد نورانی تنها در این نقاط صورتش سیاهی میبینیم.حتی جاهایی هم که این پارچه روی سر این فرد افتاده و سایه انداخته و توان نورش به حدی نیست که این سایه را از بین ببرد ، مشکلات این طرح را
نشان میدهد.البته برای دید عموم که اطلاعی از این موضوع و نحوه کارکرد آنرا ندارند، میتواند تاثیرگذار باشد و همان هدف آنها را به ذهن تلقین کند.

(0) نظر

اصل 44

اصل 44 قانون اساسی چیست و هدف از اجرای آن چیست؟

اصل (44) قانون اساسی که از غنی ترین اصول اقتصادی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است، نظام اقتصادی جمهوری اسلامی ایران را بر سه پایه دولتی، تعاونی و خصوصی ترسیم  می نماید.

متن اصل ۴۴

نظام اقتصادی جمهوری اسلامی ایران بر پایه سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی با برنامه‌ریزی منظم و صحیح استوار است.

بخش دولتی شامل کلیه صنایع بزرگ، صنایع مادر، بازرگانی خارجی، معادن بزرگ، بانکداری، بیمه، تأمین نیرو، سدها و شبکه‌های بزرگ آبرسانی، رادیو و تلویزیون، پست و تلگراف و تلفن، هواپیمایی، کشتیرانی، راه و راه‌آهن و مانند اینها است که به صورت مالکیت عمومی و در اختیار دولت است.

بخش تعاونی شامل شرکت‌ها و مؤسسات تعاونی تولید و توزیع است که در شهر و روستا بر طبق ضوابط اسلامی تشکیل می‌شود.

بخش خصوصی شامل آن قسمت از کشاورزی، دامداری، صنعت، تجارت و خدمات می‌شود که مکمل فعالیت‌های اقتصادی دولتی و تعاونی است.

مالکیت در این سه بخش تا جائی که با اصول دیگر این فصل مطابق باشد و از محدودهٔ قوانین اسلام خارج نشود و موجب رشد و توسعه اقتصادی کشور گردد و مایه زیان جامعه نشود مورد حمایت قانونی جمهوری اسلامی است.

تفصیل ضوابط و قلمرو و شرایط هر سه بخش را قانون معین می‌کند.

هدف از اجرای قانون نحوه اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهار قانون اساسی عبارتند از:

شتاب بخشیدن به رشد اقتصادی ملی، گسترش مالکیت در سطح عموم مردم به منظور تامین عدالت اجتماعی، ارتقاء کارایی بنگاه‌های اقتصادی و بهره وری منابع مالی و انسانی و فناوری، افزایش رقابت‌ پذیری در اقتصاد ملی، افزایش سهم بخش‌های خصوصی و تعاونی در اقتصاد ملیف افزایش سطح عمومی اشتغال، تشویق مردم به پس انداز و سرمایه گذاری و بهبود در آمد خانوارها، تغییر نقش دولت از مالکیت و مدیریت مستقیم بنگاه‌ها به سیاستگذاری و هدایت و نظارت، توانمند سازی بخش‌های خصوصی و تعاونی در اقتصاد و حمایت از آنها در جهت رقابت در بازارهای بین المللی، آماده سازی بنگاه‌های داخلی جهت مواجهه هوشمندانه با قواعد تجارت جهانی، توسعه سرمایه انسانی دانش پایه و متخصص و توسعه و ارتقاء استانداردهای ملی و انطباق نظام‌های ارزیابی کیفیت با استانداردهای بین المللی.

این قانون با بهره گیری از تجربیات خصوصی سازی در ایران و جهان و با الهام گرفتن از روح کلی حاکم بر قانون اساسی در نظر دارد زمینه ساز رشد اقتصادی توام با عدالت، کارایی، رقابت و آزادی فعالیت در اقتصاد ایران باشد.

ضرورت اجرای کامل اصل 44 قانون اساسی

خصوصی سازی، برنامه ای است که در بسیاری از کشورهای جهان به منظور کاهش فعالیت دولت در عرصه های مختلف اجتماعی به ویژه در بخش اقتصاد اجرا شده است. موج اول خصوصی سازی در برخی از کشورهای صنعتی داز اواسط دهه 1970 میلادی آغاز شد.در این کشورها هدف از خصوصی سازی کاهش نقش دولت در حوزه هاییی بود که طی چند دهه و به دلایلی همچون ناتوانی دست نامرئی بازار در تعادل آفرینی اقتصادهای لیبرالیستی ، وضعیت ناشی از جنگ جهانی و نهایتا دستیابی به رشد اقتصادی و اهداف توسعه در دولتهای رفاه ،به طور چشمگیری افزایش یافته بود.موج دوم خصوصی سازی در دهه نود میلادی و پس از فروپاشی دولتهای کمونیستی و بلوک شرق همزمان با پدیده رو به گسترش جهانی سازی و به منطور تمرکز زدایی دولتی و ازاد سازی اقتصادی، اینبار در بلوک شرق اتفاق افتاد واقتصادهایی در حال گذار را شکل داد که با فزار ونشیب هایی تا کنون فرایند خصوصی سازی در آنها تاکنون استمرار داشته است.

در ایران نیز خصوصی سازی در دو مرحله پیگیری شد.در مرحله نخست خصوصی سازی در دهه 40 شمسی با واگذاری سهام به کارگران و سهیم شدن انها در سود کارخانجات وبرای تغییر رویکرد دولت به صنعتی شدن ، در عرصه های مختلف کشور و درچارچوب یک اصلاح اجتماعی به اجرا گذاشته شد.در این مرحله فعالیتهای اقتصادی دولت که در سایه برنامه های دولت سازی از دوره پهلوی اول گسترش یافته بود، به شدت کاهش یافت و بخش خصوصی در اقتصاد از سهم چشمگیری برخوردار شد.

اما پس از انقلاب اسلامی به دلیل برداشت های متفاوت از اصل 44 قانون اساسی به ویژه ضرورت های ناشی از اوضاع جنگ تحمیلی در کشور مجددا شرکتهای متعدد دولتی فعال شدند و دولت نقش فزاینده ای در اقتصاد کشور عهده دار شد. از این رو پس از جنگ تحمیلی و اجرای برنامه های توسعه، با انگیزه برخورداری از مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد، مجددا خصوصی سازی از سال 68 در قالب احکام برنامه و قوانین بودجه  در دستور کار قرار گرفت.

در این مرحله با وجود تصریح قانون به خصوصی سازی و الزام دولت به کاهش تصدیگری اجتماعی خود، به دلیل اتمرار تعارض دیدگاه وبرداشت متفاوت از صدر و ذیل اصل 44 قانون اساسیف خصوصی سازی پیشرفت مناسبی نداشت.

با چنین پیشینه ای و به منظور فراهم شدن منابع کافی در تحقق اهداف سند چشم انداز بیست ساله کشور و نیل به جایگاه اول اقتصادی در منطقه مجددا خصوصی سازی در بند 52 سیاسیتهای کلی برنامه چهارم ومتعاقب ان در تیرماه سال 1385 به صورت ابلاغیه سیاستاهی کلی اصل 44 قانون اساسی از سوی رهبری نظام تائید و در چارچوب یک منشور اقتصادی در درستور کار ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت.

اما بعد از گذشت چند سال از دور جدید خصوصی سازی توسط دولت در مورد مولفه دولت به عنوان مجری سیاسیتهای کلی اصل 44 قانون اساسی با توجه به واگذاری بیش از 23 هزار میلیارد ریال از 27 هزار میلیارد سهام واگذارشده در سال 85 و مبلغ 232 هزار میلیارد ریال از 298 هزار میلیارد ریال سهام واگذار شده در سال 86 به صورت سهام عدالت می توان به تاکید دولت بر اجرای طرح واسع(سهام عدالت) واولویت آنم نسبت به خصوصی سازی نتیجه گیری کرد. به هر حال ضمن تایید اثار مثبت اجتماعی این اقدام از انجا که با واگذاری سهام شرکتهای دولتی به صورت سهام عدالت صاحبان این سهام که از اقشار شریف کم درامد جامعه هستند و عملا فقط صاحب برگه سهام و بهره مند از سود تقسیمی خواهند بود در تصمیم گیری های مدیریتی مشارکتی نخواهند داشت و در نهایت این شرکتها همچنان تحت مدیریت دولت باقی خواهند ماند.

بدین ترتیب به دلیل عدم انتقال مدیریت در کنار انتقال مالکیت ارتقای بهرهوری و افزایش توان رقابتی در این مجموعه ها که از اهداف کلی اصل 44 قانون اساسی است تحقق نخواهد یافت.

بنابریان پیشنهاد می شود تا دولت با گسترش دامنه خصوصی سازی از اجرای بند«ج» و انهم با تمرکز بر طرح «واسع»به اجرای بندهای «الف وب» از این سیاستها خصوصا موارد صدر و ذیل اصل 44 در راستای تحقق اهداف بالنده این سیاست ها نسبت به افزایش رشد اقتصادی و مشارکت بخش خصوصی اقدام کند. همچنین از انجا که بسط ازادی اقتصادی وبهبود فضای کسب و کار نه فقط به منظور مهیا کردن محیط الزامی است،بلکه می توان آن را به مثابه ترغیب بخش خصوصی در اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی و پذیرش مالکیت و مدیریت از سوی دولت دانست،از این رو دولت باید ضمن نهادسازی های لازم نسبت به بهبود هریک از زیر شاخص های دهگانه آزادی اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار به طور موثر اقدام کند.

دیدگاه قانونی مخالفان و موافقان تفسیریه اصل۴۴

همان گونه که مشاهده می‌شود واگذاری بسیاری از بخش‌های دولتی از جمله صنایع بزرگ به بخش خصوصی در تضاد و تناقض آشکار با اصل۴۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است. همین مسئله نیز از جانب مخالفان این تفسیریه دستمایه انتقاد نسبت به سیاست خصوصی سازی در کشور شده‌است. اما از طرف دیگر موافقان اجرای این طرح، ضمن تاکید بر لزوم خصوصی سازی برای بازسازی اقتصادی کشور، اقدام رهبر جمهوری اسلامی را مطابق با وظایف و اختیارات وی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران می‌دانند. این عده در واقع به بند هشت از اصل ۱۱۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، یعنی اصل وظایف و اختیارات رهبر اشاره می‌کنند که در ادامه بیان اختیارات رهبر می‌آورد: «حل معضلات نظام که از طرق عادی قابل حل نیست، از طریق مجمع تشخیص مصلحت نظام». موافقین اجرای تفسیریه اصل۴۴ قانون اساسی مدعی هستند که دولتی خواندن تمامی صنایع بزرگ در اصل۴۴ قانون اساسی یکی از مشکلات عمده کشور به ویژه در زمینه اقتصادی به حساب می‌آمد که از طرق عادی قابل حل نبود، در نتیجه رهبر با کمک مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد آن دستور العمل جدیدی صادر کرد.

این دستورالعنل را خیلیها با اصل اصل 44اشتباه میگیرند این در  واقع «تفسیریه رهبری بر اصل۴۴ قانون اساسی» است. به این معنا که در تیرماه ۱۳۸۵، سید علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران، تفسیری جدید بر اصل ۴۴ قانون اساسی که توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام تهیه شده بود را تأیید کرد و دولت را موظف نمود تا ۸۰ درصد از سهام بخش‌های دولتی را به بخش خصوصی واگذار کند.

ابلاغیه رهبر ایران به روسای قوای سه گانه سال۸۵

ایت الله خامنه‌ای بند "ج" ابلاغیه را که آنرا موکول به بررسی بیشتر کرده بود و به واگذاری‌ها مربوط می‌شود ۸۴/۴/۱۰ به روسای قوای سه گانه و رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ کرد.[۲]

بسم الله الرحمن الرحیم

بند ج سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی ج.ا.ا : با توجه به ضرورت شتاب گرفتن رشد و توسعه اقتصادی کشور مبتنی بر اجرای عدالت اجتماعی و فقرزدایی در چارچوب چشم انداز ۲۰ ساله کشور

تغییر نقش دولت از مالکیت ومدیریت مستقیم بنگاه به سیاستگذاری و هدایت و نظارت

توانمند سازی بخش‌های خصوصی و تعاونی در اقتصاد و حمایت از آن جهت رقابت کالاها در بازارهای بین‌المللی

آماده سازی بنگاه‌های داخلی جهت مواجهه هوشمندانه با قواعد تجارت جهانی در یک فرایند تدریجی و هدفمند

توسعه سرمایه انسانی دانش پایه و متخصص

توسعه و ارتقاء استانداردهای ملی و انطباق نظام‌های ارزیابی کیفیت با استانداردهای بین‌المللی

جهت گیری خصوصی سازی در راستای افزایش کارایی و رقابت پذیری و گسترش مالکیت عمومی و بنا بر پیشنهاد مجمع تشخیص مصلحت نظام بند ج سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی ج.ا.ا. مطابق بند ۱ اصل ۱۱۰ ابلاغ می‌گردد.

واگذاری ۸۰ درصد از سهام بنگاههای دولتی مشمول صدر اصل ۴۴ به بخش‌های خصوصی شرکت‌های تعاونی سهامی عام و بنگاه‌های عمومی غیردولتی به شرح ذیل مجاز است:

بنگاه‌های دولتی که در زمینه معادن بزرگ، صنایع بزرگ و صنایع مادر (از جمله صنایع بزرگ پایین دستی نفت و گاز) فعال هستند؛ به استثنای شرکت ملی نفت ایران و شرکت‌های استخراج و تولید نفت خام و گاز

بانک‌های دولتی به استثنای بانک مرکزی ج.ا.ا. بانک ملی ایران، بانک سپه، بانک صنعت و معدن، بانک کشاورزی، بانک مسکن و بانک توسعه صادرات

شرکت‌های بیمه دولتی به استثنای بیمه مرکزی و بیمه ایران

شرکت‌های هواپیمایی و کشتیرانی به استثنای سازمان هواپیمایی کشوری و سازمان بنادر و کشتیرانی

بنگاه‌های تامین نیرو به استثنای شبکه‌های اصلی انتقال برق

بنگاه‌های پستی و مخابراتی به استثنای شبکه‌های مادر مخابراتی، امور واگذاری فرکانس و شبکه‌های اصلی تجزیه و مبادلات و مدیریت توزیع خدمات پایه پستی

صنایع وابسته به نیروهای مسلح به استثنای تولیدات دفاعی و امنیتی ضروری به تشخیص فرمانده کل قوا

الزامات واگذاری:

الف) قیمت گذاری سهام از طریق بازار بورس انجام می‌شود ب) فراخوان عمومی با اطلاع رسانی مناسب جهت ترغیب و تشویق عموم به مشارکت و جلوگیری از ایجاد انحصار و رانت اطلاعاتی صورت پذیرد. ج) جهت تضمین بازدهی مناسب سهام شرکتهای مشمول واگذاری اصلاحات لازم درخصوص بازار، قیمت گذاری محصولات و مدیریت مناسب براساس قانون تجارت انجام گردد. د) واگذاری سهام شرکتهای مشمول طرح در قالب شرکتهای مادر تخصصی و شرکت‌های زیرمجموعه با کارشناسی همه جانبه صورت گیرد. ه‍) به منظور اصلاح مدیریت و افزایش بهره وری بنگاههای مشمول واگذاری با استفاده از ظرفیت‌های مدیریتی کشور اقدامات لازم جهت جذب مدیران با تجربه، متخصص و کارآمد انجام پذیرد. فروش اقساطی حداکثر ۵ درصد از سهام شرکت‌های مشمول بند ج به مدیران و کارکنان شرکتهای فوق مجاز است. و) با توجه به ابلاغ بند ج سیاست‌های کلی اصل ۴۴ و تغییر وظایف حاکمیتی، دولت موظف است نقش جدید خود در سیاستگذاری، هدایت و نظارت بر اقتصاد ملی را تدوین و اجرا نماید. ی) تخصیص درصدی از منابع واگذاری جهت حوزه‌های نوین با فناوری پیشرفته در راستای وظایف حاکمیتی مجاز است.

نحوه اجرای ابلاغیه

در جریان اجرای سیاست‌های ابلاغی دولت آیت‌الله خامنه‌ای سهام بسیاری از شرکت‌ها از جمله شرکت مخابرات به سپاه پاسداران و ستاد فرمان امام یا شرکت‌های وابسته به آنان واگذار و اقتصاد ایران بر خلاف اعلام اولیه مجریان، نه تنها به سمت خصوصی سازی پیش نرفت بلکه تبدیل به اقتصاد شبه دولتی شد که کمترین نظارت را از سوی مجلس و نهادهای نظارتی دارد.

ابعاد حقوقی تغییر اصل ۴۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی

با توجه به اینکه نظام در ابتدای انقلاب بر اساس اصل ۴۴بسیاری از شرکتها و کارخانجات را ( علیرغم نداشتن تخلف قانونی) مصادره و دولتی کرد، در صورتی که اینک دولتی کردن اقتصاد را اشتباه دانسته‌است و تصمیم به واگذاری آن گرفته‌است، باید ان اموال را به صاحبان اولیه اش باز گرداند. واگذاری آن به غیر خلاف قوانین داخلی است.

(دلایل لزوم، تهیه و پیشنهاد):

در اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی (ابلاغ شده در تاریخ‌های اول خرداد 1384 و دهم تیر ماه 1385 توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی)، طرح قانون «نحوه اجرای سیاست‌های کلی اصول چهل و چهارم قانون اساسی و اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم توسعه» با قید یک فوریت تقدیم می‌شود.

پیش‌فرض‌ها و رویکردهای کلی حاکم بر تدوین این قانون عبارتند از:

1. این قانون کاملا مبتنی بر سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم تدوین شده، نه از آن عدول می‌کند و نه از حدود آن فراتر می‌رود، بلکه بسترهای قانونی برای اجرای کامل و دقیق آن را فراهم می‌کند.

2. آزاد‌سازی و انحصارزدایی از فعالیت‌های اقتصادی (بند (الف) سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم) را بر خصوصی‌سازی (بند (ج) سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم) مقدم است.

3. هدف از خصوصی‌سازی، براساس سیاست‌های ابلاغی رشد، همزمان کارایی اقتصادی و عدالت اجتماعی است نه کسب درآمد بریا دولت و یا صرفا کارایی اقتصادی

4. خصوصی‌سازی نباید منجر به توقف خط تولید یا انحلال فعالیت‌های تولید شود.

5. نیروی انسانی شرکت‌های واگذار شده به بخش خصوصی نباید به حال خود رها شود.

6. سودآور کردن شرکت‌های دولتی توسط بخش خصوصی و تعاون قابل تصور است. بنابراین اصلاح ساختار و سود‌آوری نباید بهانه‌ای برای تاخیر در خصوصی‌سازی باشد.

7. بنگاه‌های عمومی غیردولتی نباید در جریان‌ خصوصی‌سازی به مالک و تعیین کننده مدیران شرکت‌های دولتی تبدیل شوند.

8. فعالیت‌های اجتماعی دولت نظیر آموزش و پرورش، بهداشت و درمان و حفظ سلامت عمومی، حفظ محیط زیست، تربیت بدنی، امنیت، سلامت روانی و فرهنگی جامعه و ... در قانون مدیریت خدمات کشوری تدوین و تصریح می‌شوند و این قانون به دلیل محدود ماندن به سیاست‌های کلی اصل چهل و چهار، متعرض آن‌ها نمی‌شود.

9- رئیس نهاد مجری امر خصوصی سازی باید بالاترین مسئول قوه مجریه باشد در امر خصوصی سازی، اختیارات وسیع به این نهاد تفویض شود در عین حال مذاکرات و تصمیمات این نهاد باید کاملا شفاف در اختیار رسانه‌ها قرار گرفته و مسئولان ارشد قوای مقننه و قضائیه به عنوان ناظر در کلیه جلسات این نهاد شرکت کنند.

(0) نظر
X